ΡΟΔΟΣ

Η Ρόδος, το Μαργαριτάρι της Μεσογείου όπως αποκαλείται από πολλούς, σήμερα είναι ίσως το πιό ενδιαφέρον νησί του Αιγαίου, όχι μόνο για την φυσική του ομορφία αλλά και για τους αρχαιολογικούς του θησαυρούς.
Η σελίδα περιλαμβάνει τις εξής πληροφορίες.

Γενικά Ιστορία Η Πόλη
Δυτική Ακτή Ανατολική Ακτή Ενδοχώρα
  English Version  

Γενικά
H Ρόδος, το μεγαλύτερο από τα Δωδεκάνησα, σήμερα θεωρείται ένα από ομορφότερα παραθεριστικά κέντρα διεθνούς προβολής.
Ο χώρος αυτός είναι προικισμένος με πολυάριθμες φυσικές ομορφίες και δίκαια ονομάζεται τουριστικός Παράδεισος.
Οι διακοπές εδώ, δεν περιορίζονται στους τρείς καλοκαιρινούς μήνες αφού η ηλιοφάνεια και η καλοκαιρία διαρκεί πολύ περισσότερο.
Στη Ρόδο ο κάθε επισκέπτης μπορεί να διαλέξει τον τρόπο διακοπών που του ταιριάζει. Την έντονη ζωή και τήν πολυτέλεια ενός πλήρως εξοπλισμένου ξενοδοχείου ή την ηρεμία και γαλήνη ενός μικρού, παραδοσιακού παραθαλάσσιου ή ορεινού χωριού.
Το κολύμπι στις πολυάριθμες παραλίες της Ρόδου με τά πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά είναι πραγματική απόλαυση.
Όσοι αγαπούν την Ιστορία και την Αρχαιολογία θα βρούν πολλά αξιόλογα μνημεία σε όλο το νησί, τεκμήρια του πολιτισμού που αναπτύχθηκε σε αυτό.
Το νησί διαθέτει ένα τέλειο οδικό δύκτιο, που συμβάλει στην εξερεύνηση και του πιο απόμακρου σημείου. Οι τακτική αεροπορική και ατμοπλοική σύνδεση του με άλλα νησιά, καθώς και τα πολυάριθμα τουριστικά γραφεία διευρύνουν απεριόριστα τους ορίζοντες του επισκέπτη.

Μεταφορά
Η Ρόδος είναι σε απόσταση 260 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά.
Καθημερινά υπάρχουν αρκετές πτήσεις από την Αθήνα. Η διάρκεια είναι 55 λεπτά. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Ολυμπιακή, στα τηλέφωνα (01) 9666666 στην Αθήνα ή (0241) 24.555 στην Ρόδο.
Επίσης υπάρχουν και 2-3 πτήσεις την εβδομάδα από την Θεσσαλονίκη, όλο τον χρόνο. Η διάρκεια είναι 1 ώρα και 10 λεπτά. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Ολυμπιακή, στα τηλέφωνα (031) 260.121-9 στην Θεσσαλονίκη.
Από τον Πειραιά υπάρχουν καθημερινά 1-2 δρομολόγια πλοίων το καλοκαίρι. Η διάρκεια είναι 19 ώρες.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Λημεναρχείο Πειραιά, στα τηλέφωνα (01) 4226000-4.
Για πληροφορίες σχετικά με τοπικά δρομολόγια από την Ρόδο επικοινωνήστε με το Λημεναρχείο Ρόδου στο (0241) 27690.

Χρήσιμα τηλέφωνα
Κωδικός αυτόματης κλήσεως: 0241
Λημεναρχείο: 28888
Αστυνομία: 27423
Δημαρχείο: 35945
Πρώτες Βοήθειες: 25555
Ε.Ο.Τ: 23655

Παραλίες
Η Καλλιθέα, το Φαληράκι, το Αφάντου, τα Κολύμπια, η Τσαμπίκα, η Αγία Αγάθη, το Χαράκι
και το Πλημμύρι είναι μερικές από τις πανέμορφες παραλίες της Ρόδου.

Άθληση
Μπορείτε να παίξεται τέννις ή γκόλφ ή να διασκεδάσετε κάνοντας διάφορα θαλάσσια σπόρ όπως σκι η σέρφινγκ. Αν δεν έχετε μαζί σας σανίδα μπορείτε να νοικίασετε μία από την Ρόδο.

Νυχτερινή διασκέδαση
Οτιδήποτε και να ζητήσετε υπάρχει. Μπαράκια, ντισκοτέκ διάφορα κέντρα και ένα πολυτελές καζίνο είναι στη διάθεση σας για την νυχτερινή σας διασκέδαση.

Ιστιοπλοία
Μανδράκι: Καύσιμα και νερό. Νυχτερινή διασκέδαση
Λίνδος: Νερό. Νυχτερινή διασκέδαση
Χάλκη: Νερό. Ταβέρνες.

Επιστροφή στήν αρχή

Ιστορία
Κατέχοντας στρατηγική θέση στην Μεσόγειο, η Ρόδος έχει μία συναπαστική Ιστορία, συνδεδεμένη άμεσα με την θάλασσα. Κατοικήθηκε από τους προϊστορικούς αιώνες. Επέκτηνε την επιρροή της και εξελίχθηκε στον κύριο εμπορικό κόμβο της Μεσογείου.
Το 408 π.Χ. οι τρείς Δωρικές πόλεις Ιαλισός, Λίνδος και Κάμειρος ιδρύουν την Πόλη της Ρόδου, στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού. Αυτή είναι και η αρχή μίας νέας περιόδου στην ιστορία της Ρόδου.
Η Ρόδος με προστάτη τον Θεό Ήλιο, εξελίσσεται σε σημαντικό πολιτικό, εμπορικό και θρησκευτικό κέντρο. Μεταξύ του 5ου και 3ου αιώνα π.Χ. διανύει την χρυσή της εποχή.
Η πόλη της Ρόδου κόβει το δικό της νόμισμα, συντάσσει τους πρώτους κανόνες του Ναυτικού δικαίου, ενώ παράλληλα προωθεί τις τέχνες το θέατρο και τον αθλητισμό. Ονομαστή υπήρξε και η ρητορική της σχολή, που είχε προσελκύσει πολλούς Έλληνες και Ρωμαίους λόγιους.
Τον 2ο π.Χ. αιώνα η συμμαχία της με την Ρώμη συντελεί στην σταδιακή εξασθένηση του νησιού, και τον 2ο αιώνα μ.Χ. γίνεται επαρχία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Το 57 μ.Χ. ο Απόστολος Παύλος επισκέπτεται τη Ρόδο και κατηχεί τους πρώτους Χριστιανούς.
Μετά την διαίρεση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το 395, η Ρόδος εντάσσεται στό Βυζάντιο. Στους επόμενους αιώνες το νησί υφίσταται τις επιθέσεις διάφορων επιδρομέων και λεηλατήται πολλές φορές.
Το 1309 εγκαταστάθηκαν στην Ρόδο οι Ιππότες του Αγίου Ιωάννη. Η παραμονή τους προίκισε το νησί με μία σειρά από επιβλητικά κτήρια, προστατευμένα πίσω από ένα τείχος-κάστρο.
Το 1522 γίνεται τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μέχρι το 1922 οπότε και περιέρχεται σε Ιταλική κυριαρχία.
Η Συνθήκη των Παρισίων θέτει τέρμα στην ξένη κατοχή και τον Μάρτιο του 1948 η Ρόδος μαζί με τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα ενσωματώνεται στην Ελλάδα.

Επιστροφή στήν αρχή

Η Πόλη

Η σημερινή Ρόδος, αμάλγαμα μεσαιωνικό και σύγχρονο εντυπωσιάζει και γοητεύει όσους την επισκέπτονται.
Το μεσαιωνικό της πρόσωπο, οχυρωμένο πίσω από ένα εντυπωσιακό τείχος-κάστρο, σμίγει αρμονικά με την αρχοντική και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του σύγχρονου θέρετρου με τα πολυτελή ξενοδοχεία, τους φαρδείς δρόμους με τις δεντροστοιχίες και τα εμπορικά καταστήματα.

Η Παλιά Πόλη
Μια περιπλάνηση στην μεσαιωνική πόλη με τα χαρακτηριστικά και επιβλητικά κτήρια του 15ου αιώνα, τα λιθόστρωτα δρομάκια με τις καμάρες και τις αψίδες και με σειρές μαγαζάκια δεξιά και αριστερά με εντυπωσιακή ποικιλία εμπορευμάτων συναρπάζει τον επισκέπτη.

Καλύτερο ξεκίνημα για μία γνωριμία με την Μεσαιωνική Ρόδο αποτελούν τα Τείχη (14ου αιώνα και μήκους 5 χλμ.).
Διασχίζοντας μία από τις πιό δημοφιλείς πύλες, την Πύλη Ελευθερίας θα συναντήσετε ίχνη από το Ναό της Αφροδίτης (3ος αιώνας π.Χ.), το Κατάλυμα των Ιπποτών της Ωβέρνης, την Οπλοθήκη, το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών (με λαογραφικά εκθέματα από τα Δωδεκάνησα) και το Βυζαντινό Μουσείο (που στεγάζεται σε εκκλησία του 13ου αιώνα). Επίσης αξίζει να αναφερθεί η μεγαλοπρεπής Πύλη του Λιμανιού.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο (τηλ. 0241/27.674) στεγάζεται στο Νοσοκομείο των Ιπποτών (15ος αιώνας) και περιλαμβάνει συλλογές νομισμάτων αγγείων και γλυπτών από την Μυκηναϊκή μέχρι την Ρωμαϊκή περίοδο. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν η γονατιστή Αφροδίτη της Ρόδου (1ος αιώνας μ.Χ) και η επιτύμβια στήλη της Τυμαρίστας και της Κριτώς.
Η οδός Ιπποτών, επίσημος δρόμος της μεσαιωνικής πόλης, ακολουθεί την αρχαία οδό όχι βέβαια μέχρι την κατάλυξη της, που ήταν η Ακρόπολη αλλά μέχρι το Παλάτι των Μεγάλων Μαγίστρων.
Κατά μήκος της οδού τα Καταλύματα των Ιπποτών των Επτά Γλωσσών, από τα οποία σήμερα σώζονται τέσσερα.
Το Παλάτι των Μεγάλων Μαγίστρων ή Παλάτι των Ιπποτών (14ος αιώνας) ανανάκτορο και φρούριο μαζί, δεσπόζει στην παλιά πόλη. Καταστράφηκε το 1856 και ξαναχτίστηκε το 1939.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα πατώματα του που είναι στρωμένα με αρχαία ψηφιδωτά από την Κω καθώς και η συλλογή επίπλων δυτικής τέχνης 16ου και 17ου αιώνα. Επίσης εντυπωσιακή είναι και η στοά που αποτελούσε τόπο συγκέντρωσης και μνημειώδη είσοδο στο παλάτι.
Σήμερα το παλάτι επισκευασμένο προσφέρει την φιλοξενία του σε σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις.
Άλλα αξιοθέατα στην παλιά πόλη είναι το Τζαμί του Σουλεϊμάν, παλιά εκκλησία, με αξιόλογη Ιταλική πόρτα, η Καστελλάνια με την ωραία πηγή της (16ος αιώνας) που σήμερα στεγάζει την βιβλιοθήκη, το Νοσοκομείο της Αγίας Αικατερίνης, με το Παλάτι του Ναυαρχείου δεξιά του και τέλος το Λαογραφικό Θέατρο Χορού που διατηρεί τους χορούς, τη μουσική και τα κοστούμια στην πιο γνήσια μορφή τους.

Η Νέα Πόλη
Μπαίνοντας στο λιμάνι για θαλαμηγούς Μανδράκι, το πιό γραφικό από τα τρία λιμάνια της πόλης, δύο χάλκινα ελάφια σας καλοσωρίζουν. Στημένα στη θέση όπου κατά πάσα πιθανότητα βρισκόταν ο περίφημος Κολοσσός της Ρόδου έχουν αναδειχθεί σε σύγχρονο έμβλημα της. Δίπλα, στο μόλο ο φάρος-πύργος του Αγίου Νικολάου και οι τρείς γραφικοί ανεμόμυλοι.
Γύρω από το Μανδράκι είναι συγκεντρωμένα μνημειώδη κτίσματα που χαρίζουν μεγαλοπρέπεια, και αξίζει να αναφερθούν. Η Νέα Αγορά, πολυγωνικό οικοδόμημα με εσωτερική αυλή στο κέντρο, η Αρχιεπισκοπή, η Εκκλησία του Ευαγγελισμού, τα κατά μήκος της προκυμαίας επιβλητικά κτίρια Κεντρικό Ταχυδρομείο, Δημαρχείο, Θέατρο καθώς και το Κυβερνείο(σημερινή Νομαρχία) που είναι Ιταλικής περιόδου. Στη βόρεια άκρη της πόλης το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας ή Ενυδρείο.

Η Αρχαία Πόλη
Παρ'όλο που η αρχαία πόλη της Ρόδου ήταν εκτεταμένη τα ερείπια που έχουν σωθεί δεν είναι αντίστοιχα άλλων αρχαίων πόλεων.
Η Ακρόπολη της αρχαίας Ρόδου βρισκόταν στην ανατολική πλευρά του λόφου Μόντε Σμίθ. Από εκεί απλώνεται στα πόδια σας ολόκληρη η πόλη της Ρόδου.
Πιο πέρα διακρίνονται το Στάδιο (3ος αιώνας π.Χ.) και το περίεργο για το τετράγωνο σχήμα του Ωδείο (και τα δύο αναστηλωμένα). Στο Ωδείο δίνονται το καλοκαίρι παραστάσεις αρχαίου δράματος.
Σώζονται επίσης λιγοστά ερείπια των ναών της Πολιάδας Αθηνάς, του Πυθίου Απόλλωνα και του Δία.

Αξιοθέατα κοντά στην Πόλη
Μόλις 3 χλμ. από την Ρόδο βρίσκεται το καταπράσινο Πάρκο του Ροδινιού με πολλούς ανθώνες, γραφικά μονοπάτια και λιμνούλες. Από εκεί μπορείτε να επισκεφτείτε τον Τάφο των Πτολεμαίων και τα ερείπια από ένα Ρωμαϊκό Υδραγωγείο.

Επιστροφή στήν αρχή

Ανατολική Ακτή

Οι περισσότεροι επισκέπτες της Ανατολικής ακτής της Ρόδου καταλήγουν στην Λίνδο (47 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου), που είναι κτισμένη πάνω στά ερείπια της ομώνυμης αρχαίας Δωρικής πόλης.
Η Λίνδος κατά την μεσαιωνική περίοδο ήταν το δεύτερο σημαντικότερο κέντρο του νησιού, μετά την πόλη της Ρόδου.
Τότε η αρχαία Ακρόπολη της, διαμορφώθηκε σε κάστρο.
Η παράδοση λέει ότι ο Απόστολος Παύλος όταν επισκέφθηκε την Ρόδο, αποβιβάσθηκε στην Λίνδο, και το μικρό λιμανάκι που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του χωριού ονομάσθηκε "Άγιος Παύλος".
Κάτω απο τον βράχο της Ακρόπολης είναι κτισμένο το σημερινό χωριό, με τα λευκά του σπίτια και τις βοτσαλωτές αυλές. Τα σπίτια διατηρούν τον παραδοσιακό τους διακόσμηση εσωτερικά και εξωτερικά με τα σιδερένια κυγκλιδώματα στους εξώστες, και τα καφετιά παράθυρα. Ορισμένα σπίτια που σώζονται από τον 15ο αιώνα έχουν χαρακτηρισθεί διατηρητέα από την πολιτεία.
Η Εκκλησία της Θεοτόκου και το μικρό Εκκλησάκι του Αγίου Παύλου είναι αξίζουν μία επίσκεψη.

Στην Ακρόπολη θα φτάσετε, αφού ανεβείτε μια σειρά από σκαλοπάτια.
Μετά την κύρια είσοδο διακρίνονται τα ερείπια από το Διοικητήριο των Ιπποτών και την Βυζαντινή Εκκλησία του Αγίου Ιωάννου.
Πρίν μπείτε στη Δωρική Στοά το βλέμμα σας σταματά στη λαξευμένη σε ένα βράχο πλώρη Λινδιακής τριήρεως, Ελληνιστικής περιόδου (διαστ. 4.5μ x 5μ).
Αφού διασχήσετε την Δωρική Στοά (5ος αιώνας π.Χ.) με τους 42 κίονες (οι 20 έχουν αναστηλωθεί) μεγαλοπρεπής κλίμακα οδηγεί σε άνδηρο με ερείπια Προπυλαίων (5ος αιώνας π.Χ.).
Από εδώ περνάτε στο Τέμενος της Λινδίας Αθηνάς, με το κομψό αμφιπρόστυλο ναό στην άκρη του βράχου (4ος αιώνας π.Χ.).Στα πλάγια της Ακρόπολης έχουν ανευρεθεί ερείπια από αρχαίο θέατρο.

Στην Ανατολική Ακτή της Ρόδου υπάρχουν και αλλά ενδιαφέροντα σημεία εκτός των αρχαίων που πρέπει να επισκεφθεί κανείς:
Η Kοσκινού (10 χλμ.) είναι ένα χωριό με πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια.
Η Καλλιθέα (10.5 χλμ.) κτισμένη γύρω από ένα πευκόφυτο ορμό.
Το Φαληράκι (14 χλμ.) ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο με μία εκλεκτή παραλία.
Το Αφάντου (21 χλμ.) είναι ένα απο τα παλαιότερα χωριά και έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα εκκλησία καθώς και γήπεδο γκόλφ.
Δεξιά από την παραλία των Κολυμπίων ένας δρόμος σας οδηγεί στις μαγευτικές Επτά Πηγές, μία πραγματική όαση με πέυκα, πλατάνια και πηγές με κρυστάλλινα νερά.
Η Τσαμπίκα είναι μία πολύ καλή αμμουδιά κάτω από το ομώνυμο βουνό, με το Μοναστήρι της Θεοτόκου στην κορυφή του.
Ο Αρχάγγελος (29 χλμ.) είναι γνωστός για τα πανέμορφα παραδοσιακά του σπίτια και τα εργαστήρια κεραμικών και χαλιών.
Το Χαράκι, ένα μαγευτικό ψαροχώρι, στις αρχές της παραλίας που προεκτείνεται ως τον Ορμό των Βλυχών, με το μεσαιωνικό φρούριο Φάρακλος.
Νότια της Λίνδου συναντάμε διάφορα παραδοσιακά χωριά και αρκετές όμορφες παραλίες μέχρι ο δρόμος να μας οδηγήσει στην Κατταβία (80 χλμ.), ένα απο τα μεγαλύτερα χωριά της Ρόδου.
Αλλά το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ.
Αξίζει τον κόπο να ακολουθήσουμε το χωματόδρομο που οδηγεί στη χερσόνησο Πρασονήσι με τους χαρακτηριστικούς αμμόλοφους, προσπελάσημη μόνο το καλοκαίρι, μια και το χειμώνα η θάλασσα τη μετατρέπει σε πραγματικό νησί.

Επιστροφή στήν αρχή

Δυτική Ακτή
Πολυσύχναστα παραθεριστικά κέντρα, παραλίες, σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα, γραφικά χωριά είναι ορισμένα από αυτά που θα συναντήσουμε στην Δυτική Ακτή της Ρόδου.

Ακολοθώντας την διαδρομή στην Δυτική ακτή, διανύουμε τη μεγάλη παραλιακή ζώνη όπου είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα μεγάλα ξενοδοχεία, και φτάνουμε στην δεντρόφυτη παραλία Τριάντα (8 χλμ.) ή Ιαλισό όπως αλλιώς ονομάζεται.
Στην παραλία της Ιαλισού τελειώνει η αλυσίδα των μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, που αρχίζει από την παραλία της πόλης της Ρόδου.
Αξίζει μία επίσκεψη στην Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με το περίφημο ξυλόγλυπτο τέμπλο.
Ακολουθώντας τον ελικοειδή γραφικό δρόμο αριστερά περνάμε το πευκόφυτο δάσος και καταλήγουμε στην Ακρόπολη της Ιαλισού. ( 6 χλμ.) Πρόκειται για την αρχαία Δωρική πόλη κτισμένη στο βουνό Φιλέρημος, σε στρατηγικό σημείο που επιβλέπει όλο το νησί.
Άλλα αρχαιολογικά ευρήματα είναι ο ναός της Πολιάδας Αθηνάς (3ος αιώνας π.Χ.), βαπτηστήριο πρωτοχριστιανικής εκκλησίας, η αναπαλαιωμένη εκκλησία της Παναγίας της Φιλερήμου, το μοναστήρι, τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου, η Δωρική Κρήνη και η αρχαία νεκρόπολη.

Συνεχίζοντας στην Δυτική ακτή, μετά την Kρεμαστή και το Παραδείσι, στρίβουμε αριστερά για να φτάσουμε στην καταπράσινη περίφημη κοιλάδα με τις Πεταλούδες (25 χλμ.), μοναδική σε όλη την Ελλάδα.
Εκατομμύρια πεταλούδες συγκεντρώνονται εδώ το καλοκαίρι. Με τον παραμικρό θόρυβο ξεπετάγονται σε σμήνη από τις φυλλωσιές των δέντρων και δημιουργούν σπάνιο θέαμα.

Επιστρέφοντας στην παραλιακή οδό συναντάμε την παρακαμπτήριο για την Αρχαία Κάμειρο, τρίτο σπουδαίο εμπορικό κέντρο στην αρχαιότητα. (34 χλμ.) Η πόλη ήταν ξεχασμένη επί αιώνες και ανακαλύφθηκε το 1928 από αρχαιολόγους.
Διακρίνονται τμήματα από σπίτια και κτήρια, η Αγορά, με την Δωρική Στοά (3ος αιώνας π.Χ.), ο Δωρικός Ναός, ερείπια από το υδραγωγείο και τμήματα από τον ναό της Καμειράδας Αθηνάς.
Πίσω από αυτά τα ευρήματα υπάρχει το Μοναστήρι της Παναγίας, και μία πρωτοχριστιανική κατακόμβη.
Ο δρόμος συνεχίζει λίγο ακόμη μέχρι το χωριό Σκάλα Καμείρου (51 χλμ.), πριν στρίψει στα μεσόγεια. Από το χωριό αυτό με τους γραφικούς ανεμόμυλους και την πανοραμική θέα, μπορούμε να περάσουμε στην Χάλκη με καίκι.

Μία ευχάριστη έκπληξη είναι η αμφιθεατρικά κτισμένη Kρητινιά (55 χλμ), με το μεσαιωνικό κάστρο, τα Σιάνα, (69 χλμ), με τα παλιά πέτρινα σπίτια και ο Mονόλιθος, κτισμένος στην πευκόφυτες πλαγιές του Αττάβυρου.

Νοτιότερα υπάρχουν η Απολακκιά (84 χλμ.), γνωστή για τους παραδοσιακούς του γάμους και τέλος από την απέναντι πλευρά η Κατταβία. (102 χλμ.)

Επιστροφή στήν αρχή

Ενδοχώρα
Η Ρόδος δεν αξίζει όμως μόνο για τις παραλίες της. Γι΄αυτό μία εξόρμηση στην ορεινή ενδοχώρα με τα πανέμορφα και εντελώς παραδοσιακά χωριά που επιβιώνουν παρά τις επιδράσεις των κοσμοπολίτικων παραθεριστικών κέντρων επιβάλλεται. Με ορμητήριο το πνιγμένο σε πεύκα και οξιές Μοναστήρι του Αγίου Σύλλα και μετά από μία μαγευτική και καταπράσινη διαδρομή φτάνετε στον Προφήτη Ηλία (υψόμετρο 720 μ.) με το ομώνυμο μοναστήρι και με πανοραμική θέα προς την θάλασσα.

Στη συνέχεια θα ανακαλύψετε ειδυλλιακα χωριά άλλα σκαρφαλωμένα στις κορυφές λόφων, άλλα χτισμένα σε απαλές πλαγιές, με σπιτάκια πέτρινα, ασβεστωμένα ή περασμένα με ώχρα.
Χωριά όπως τα Απόλλωνα, ο Άγιος Ισίδωρος, η Έμπωνα, τα Λάερμα, το Ασκληπιό, ο Μεσαναγρός, η Ψίνθος και η Σάλακος καθένα με τη δική του χάρη θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη σας μαζί με τα καλωσηνάτα και φιλόξενα πρόσωπα των κατοίκων.

Επιστροφή στήν αρχή

Γενικά Ιστορία Η Πόλη
Δυτική Ακτή Ανατολική Ακτή Ενδοχώρα
  English Version  

 

by Panagiotis Savvaidis
Copyright: Hellenic Electronic Center
Back to the Dodecanese Islands