Hellenic Electronic Center

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Εκπαιδευτικά –Αθλητικά – ψυχαγωγικά προγράμματα

E-mail Print PDF

Εκπαιδευτικά –Αθλητικά – ψυχαγωγικά προγράμματα

Εκπαιδευτικές & άλλες δράσεις στο πλαίσιο του πολιτιστικού Ανταμώματος

Δραστηριότητες Υπαίθρου στον Νέστο

Η δραστηριότητα πραγματοποιείται στην περιοχή των Τοξοτών δίπλα στον ποταμό Νέστο, πολύ κοντά στον γραφικό οικισμό της Γαλάνης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωριμία με τα αντικείμενα: του κανό, της πεζοπορίας, της ποδηλασίας και της τοξοβολίας. Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ομάδες και περνούν διαδοχικά από τους σταθμούς των δραστηριοτήτων ακολουθώντας κυκλική πορεία. Πριν από κάθε δράση ο εκπαιδευτής- συνοδός παρουσιάζει και εξηγεί την απαραίτητη τεχνική που χρειάζεται για την άσκηση της, κάνοντας συγχρόνως και μια σύντομη ενημέρωση για την περιοχή.

Πληροφορίες συμμετοχής :   Riverland outdoor activities tel. +030 2541062488 email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it website: www.riverland.gr

Κόστος συμμετοχής: 20€ το άτομο

Kayaking ή rafting στον Νέστο

Κρυμμένη ανάμεσα στα βουνά, η γραφική κωμόπολη της Σταυρούπολης είναι η ιδανική αφετηρία των ατέλειωτων εξορμήσεων που μπορεί να πραγματοποιήσει κάποιος στην μαγευτική οροσειρά της Ροδόπης. Η πανέμορφη κοιλάδα, που σχηματίζει ο Νέστος λίγο πριν ξεκινήσει να φιδογυρνά ανάμεσα στα θεόρατα βράχια σχηματίζοντας τα Θρακικά Τέμπη, μοιάζει με τόπος ονείρου. Από την Σταυρουπολη ξεκινούν η κατάβαση των Στενών του Νέστου με kayak, η διαδρομή του rafting από την Πλατανόβρυση ως το Παρανέστι και πολλές ακόμα δραστηριότητες που οδηγούν τον επισκέπτη στη μαγεία της θρακικής φύσης.

Πληροφορίες συμμετοχής :   Riverland outdoor activities tel. +030 2541062488 email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it website: www.riverland.gr

Κόστος συμμετοχής: 25€ το άτομο για κάθε δραστηριότητα

Εργαστήριο καλλιτεχνικών για παιδιά (μουσική, χορός, θέατρο και εικαστικά)

Μαθήματα σχετικά με την χορογραφική σύνθεση, λαογραφία, μουσική δραματουργία, υποκριτική καθώς και χορευτικές & θεατρικές ασκήσεις. Τα παιδιά συμμετέχουν στο εργαστήριο με στόχο να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου.

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες της ΦΕΞ, είναι κάτι παραπάνω από απλή συμμετοχή στη γνώση. Είναι ανάπτυξη συνεργασίας, φιλίας, ψυχαγωγίας.

Πληροφορίες συμμετοχής: κα Ισιδώρα Βουλκίδου, τηλ. tel. +030 2541025421 email This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Κόστος συμμετοχής:15€

Εργαστήριο παραδοσιακών χορών Λ.Ε.Ξ. – Φ.Ε.Ξ.

Πρόγραμμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών Θράκης & υπόλοιπης Ελλάδος από τους Κυριάκο Αθανασιάδη, χοροδιδάσκαλο και υπεύθυνο χορευτικών τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης  και  Γιάννη Γκορόγια, εκπαιδευτικό, χοροδιδάσκαλο, υπεύθυνο παραδοσιακού εργαστηρίου της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης.

Θα λειτουργήσουν τμήματα 2 ωρών για δύο ημέρες στους χώρους της ΦΕΞ και του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης .

1ο τμήμα Σάββατο 10.00 με 12.00 στο Λ.Ε.Ξ

2ο τμήμα Κυριακή 10.00 με 12.00 στη ΦΕΞ

3ο τμήμα Σάββατο 12.00 με 14.00 στο Λ.Ε.Ξ

4ο τμήμα Κυριακή 12.00 με 14.00 στη ΦΕΞ

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά τμήμα 30 χορευτές.

Κόστος συμμετοχής ανά άτομο 20€ για όλο το πρόγραμμα

Πληροφορίες ενημέρωση προς τους συμμετέχοντες: κα Μάγδα Καραγιαννίδου, χοροδιδάσκαλος , υπεύθυνη χορευτικών τμημάτων Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης.

Τηλ. 6947815865 email This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Εργαστήριο παραδοσιακής Μουσικής  της ΦΕΞ

Για τη συμμετοχή στα workshops δεν είναι απαραίτητη η γνώση μουσικού οργάνου. Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά σε όλους τους μουσικόφιλους.

Κόστος συμμετοχής: 15€ το άτομο

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης των workshops.

Δηλώσεις στα τηλ. 25410 25421 & email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Υπεύθυνος των Workshops: Γιάννης Κατσούλης, 6944125845

Εργαστήριο Κρουστών της ΦΕΞ

Διδάσκει και συντονίζει ο Βασίλης Βασιλάτος. Στα μαθήματα μπορούν να συμμετέχουν και άτομα που έχουν μικρή ή και καμία σχέση με τη μουσική.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Φάνης 6974206341, Ροδούλα 6982455644  facebook: Ομάδα Κρουστών ΦΕΞ Ξάνθης

Κόστος συμμετοχής: 25€ το άτομο

 

 

Ιστορικοί περίπατοι – Ξάνθη, παλιά πόλη

Γνωριμία με την νεότερη τοπική ιστορία.

Στη διάρκεια των περιπάτων, αναπτύσσεται ένας διάλογος για την ιστορία, τις ιδιαίτερες τεχνικές, την εξέλιξη και την παρουσία κάθε μορφής τέχνης στο ανθρώπινο περιβάλλον.

Τα κτήρια αφηγούνται την ιστορίας τους, το λιθόστρωτο μας οδηγεί μέσα στο χρόνο κι ο επισκέπτης ζει μια παράσταση μέσα σ’ ένα αληθινό σκηνικό. Η βόλτα ολοκληρώνετε με την επίσκεψη στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Αρχή περιπάτου στη γέφυρα ποταμού Κόσυνθου.

Συμμετοχή 3€ συμπεριλαμβάνετε και η είσοδος στο Μουσείο

Πληροφορίες για συμμετοχή στο τηλ. 2541025421 - This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it - This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Ακόμη …

  • Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής
  • Εργαστήριο Γεύσης & Οίνο γνωσίας
  • Ιππασία

Και προτεινόμενες διαδρομές

στο Νέστο

στην ορεινή περιοχή

στην λίμνη Βιστωνίδα

αλλά και στην

Ροδόπη – (Κομοτηνή – Μαρώνια …)

Έβρος – (Δέλτα Έβρου - Αλεξανδρούπολη – Σουφλί – Διδυμότειχο…)

Καβάλα (Παλιά πόλη – Φιλίππους..)

Last Updated on Tuesday, 29 January 2013 08:58  
Copyright © 2023 Hellenic Electronic Center. All Rights Reserved.

HEC Sponsors

greece.org - US Website Sponsor
ehk.gr - GR Website Sponsor

facebook

Polls

Parthenon Marbles
 

Credit or PayPal

Enter Amount: