Press Release

3ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στην Θράκη
1o ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –

Το 3ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη (3ο ΠΠΑΘ) θα πραγματοποιηθεί την από την 3η έως και την 5η Ιουλίου 2015.
Το Hellenic Electronic Center και φέτος οργανώνει με την πολύτιμη βοήθεια του Λυκείου των Ελληνίδων της Ξάνθης και της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης τις εκδηλώσεις που προσελκύουν δεκάδες συλλόγους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκατοντάδες νέοι και νέες φορώντας με περηφάνια τις παραδοσιακές φορεσιές του τόπου τους, θα χορέψουν στο άκουσμα των δημοτικών τραγουδιών της πατρίδας μας. Τις ίδιες μέρες, τόσο η νεολαία, όσο και οι επισκέπτες της Θράκης, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις που οργανώνουν οι σύλλογοι και οι Θρακιώτες εθελοντές.

Από το 2013, που πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στην Θράκη, οι συμμετοχές φαίνεται να αυξάνουν, οι εκδηλώσεις προβάλλουν την Θράκη και το HEC έχει γίνει γνωστό όχι μόνο στη Θράκη αλλά και στο Πανελλήνιο. Η προβολή των δραστηριοτήτων του για την προβολή και τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, επιτυγχάνεται μέσα από την προβολή των εκδηλώσεων δια του τύπου, του ραδιοφώνου (στην Ελλάδα και την Αυστραλία) και του διαδικτύου με live streaming από την ΝΕΡΙΤ (ΕΡΤ) σε όλο τον κόσμο.

Για την επιτυχία των εκδηλώσεων, μεγάλη υπήρξε η συνεισφορά των μελών και φίλων του HEC. Κάθε μικρή ή μεγάλη προσφορά, είτε οικονομική είτε με εθελοντική εργασία, ενισχύει το οικοδόμημα της παρουσίας του HEC στην ακριτική μας Θράκη. Ιδιαίτερα φέτος, που οι δυνατότητες οικονομικής ενίσχυσης από τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στην Ελλάδα γίνονται όλο και πιο αδύνατες, η ενίσχυση της προσπάθειας από τα μέλη και τους φίλους θα είναι ανυπολόγιστης αξίας.

To HEC, η ΛΕΞ και η ΦΕΞ
Σας περιμένουμε όλους για να χορέψουμε και να ξαναζήσουμε μέσα στην ελληνική πολιτιστική παράδοση.


Στην όμορφη πόλη της Ξάνθης θα πραγματοποιηθούν από την 3η έως και την 5η Ιουλίου 2015 οι τριήμερες εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να φέρουν κοντά την ομογένεια του εξωτερικού με τους κατοίκους της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η πανέμορφη περιοχή της Ξάνθης με τους φιλόξενους κατοίκους και τη μαγευτική φύση που την περιβάλλει, ετοιμάζονται από τις πρώτες μέρες του 2015, να συναντήσουν τους αδελφούς μας, που ζουν και δραστηριοποιούνται σε όλες τις χώρες του πλανήτη μας.
Η οργάνωση του 3ου Πανελλήνιου Πολιτιστικού Ανταμώματος στην Θράκη έχει αρχίσει, με πρωτοβουλία του Hellenic Electronic Center (HEC) , του οργανισμού, που συνδέει τους απανταχού Έλληνες και φιλέλληνες παρέχοντας υπηρεσίες διαδικτύου σε περισσότερους από 120.000 χρήστες του παγκόσμιου ιστού. Το HEC σκοπό έχει να προβάλλει και να διαδώσει τον Ελληνικό πολιτισμό και την πολιτιστική μας παράδοση.
Φέτος, οι οργανωτές εκτός του Λυκείου των Ελληνίδων της Ξάνθης και της Φιλοπροόδου Ένωσης Ξάνθης, που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της διοργάνωσης του 2013 και 2014, προστέθηκε και ο Δήμος Ξάνθης. Με τη βοήθειά του οι εκδηλώσεις του Ιουλίου θα είναι ακόμη πιο λαμπρές.
Όπως και τις δύο προηγούμενες φορές, το Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη, έτσι και φέτος εκατοντάδες εθελοντές των δυο πολιτιστικών συλλόγων προσφέρουν εθελοντική εργασία για να κάνουν ακόμα πιο λαμπρό το Αντάμωμα των Ελλήνων που θα ζωντανέψει την παράδοσή μας μέσα από την μουσική, τους χωρούς και τα έθιμά μας.
Ο απανταχού Ελληνισμός πρέπει να υποστηρίξει αυτό το φολκλορικό αντάμωμα στην Θράκη μας, η καμπάνια για την οικονομική υποστήριξη θα ξεκινήση σύντομα μέσου διαδυκτίου.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη διεύθυνση www.greece.org
Για την Οργανωτική Επιτροπή , τα μέλη του ΕΗΚ,
Δημήτριος Γεωργίου – Στέλιος Μανιάς
Σας ευχαριστούμε!
Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο
……………………

Panorama Theme by Themocracy