ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΜΑΣ

 Ένα ντοκιμαντέρ του Νίκου Παπακώστα

 

Τετάρτη 1 Μαρτίου στις 21:00

 

Κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ

Είσοδος Ελεύθερη (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Διάρκεια ντοκιμαντέρ: 57’

Την Τετάρτη και ώρα 21:00 στον κινηματογράφο Τριανόν, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ “Τα μάρμαρα μας” του Νίκου Παπακώστα. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που αφορά στα γλυπτά ή μάρμαρα του Παρθενώνα. 

Ο όρος «τα μάρμαρα μας» είναι αυτός που έγινε γνωστός από τη Μελίνα Μερκούρη που είπε λίγο πριν το θάνατό της: «Ελπίζω να δω τα Μάρμαρα πίσω στην Αθήνα προτού πεθάνω…». Αν και πολλοί διαφωνούν με το δόκιμο ή όχι του όρου, οι συντελεστές του έργου έχουν τη γνώμη ότι δείχνει την αγάπη και την τρυφερότητα που τα είχε περιβάλει η Μελίνα και ο ελληνικός λαός. 

Συμμετέχουν λοιπόν πολλοί και σπουδαίοι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, οι οποίοι στηρίζουν την ελληνική θέση για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στον τόπο τους και πρόκειται για μια μη εμπορική και μη κερδοσκοπική παραγωγή της ομάδας μεσογειακού πολιτισμού CANTO MEDITERANEO με σκοπό τη δωρεάν διανομή τους σε σχολεία και χώρους πολιτισμού, παρά το γεγονός ότι δεν χρηματοδοτήθηκε από κανέναν κρατικό ή ιδιωτικό φορέα. 

Όλοι όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση αυτής της ταινίας το έκαναν εθελοντικά και στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στον τόπο που δημιουργήθηκαν. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.