Works of G. Lekakis

By , August 27, 2016 11:30 am

George Lekakis is a renowned reporter and author. He has dedicated much of his time in the research around the German occupation in Greece at WWII.
Below is a collection of his works for the WWII German occupation 1941-1944, Documented Events, Destruction and Theft of Antiquities. (English will follow soon)

ΚΑΤΟΧΗ 1941-1944, Ιστορίες και Αρχαιοκαπηλίες:


Ήπειρος και Γερμανοί – Και μια άγνωστη πράξη ηρωισμού στα Γιάννενα, στην επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης, 21 Φεβρουαρίου 1944. Το άρθρο αφορά στις βαρβαρότητες των Γερμανών επί Κατοχής στην Ήπειρο…
εφημερίδα “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ” του Ντύσσελντορφ της Γερμανίας, τ. Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2010. Το άρθρο συμπεριελήφθη και στο βιβλίο του Γ. Λεκάκη “Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής” (εκδ. Κάδμος).

Πουλάνε κλεμμένα αρχαία ελληνικά αντικείμενα σε γκαλερί του Μονάχου στην Γερμανία! στο περ. Crash, 13.12.2013.


Το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως της Ελλάδος ήθελε να διώξει τους ανεπιθύμητους Γερμανούς και Γερμανίδες από την Ελλάδα, το 1947! Από απόρρητη εισήγησή του προς το υπουργείο Εξωτερικών! στην εφημ. “Καρφί”, 8.3.14.

Συνέντευξη με τον καθηγητή κ. Π. Τσακπουνίδη, για τα χειρόγραφα βιβλία που έχουν κλέψει οι Γερμανοί ναζί επί Κατοχής από την Ελλάδα


Η απεργία πείνας, έξω από την γερμανική πρεσβεία Αθηνών, για το κατοχικό δάνειο, και πώς κατέληξε (15.12.14)… Τι έδειξαν τα κανάλια


Κλεμμένα από τον Έλγιν και από άλλους.
Συνέντευξη στον Δημ. Λυμπερόπουλο, στο Προμηθέας TV, στις 18.12.14. Μαζί με τον Ελ. Διαμαντάρα:


Στο Δελτίο Ειδήσεων του ΑΛΦΑ (26.12.14) για το δημοσίευμα αυστριακής εφημερίδας για το
Γερμανικό κατοχικό δάνειο


Γερμανικό κατοχικό δάνειο και Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής. Καλεσμένοι του δημοσιογράφου Πάρι Καρβουνόπουλου, οι συνεργάτες των Φρυκτωριών και μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης Κατοχικού Δανείου και Κλαπέντων Πολιτιστικών Θησαυρών, Γιώργος Λεκάκης και Τζανέτος Γκούσκος.
Η εκπομπή μεταδόθηκε από το ΟΝ ΑΛΕΡΤ στις 12.2.15


Και λεηλασία των ορυχείων από τους Γερμανούς επί Κατοχής:
Άρθρο του Ν. Δημαρά στην εφημ. Real News (28.6.15), με σχόλια του Γ. Λεκάκη.


Κλεμμένα αρχαία αντικείμενα δημοπρατήθηκαν και πάλι στο Μόναχο! Καλεσμένος ο Γ. Λεκάκης στην εκπομπή του Γ. Τράγκα «Χωρίς Αναισθητικό».
Μεταδόθηκε στις 25.6.15 από το κανάλι Blue Sky.


Ο σκοπίμως άγνωστος ήρωας Κωνσταντίνος Κουκίδης. Καλεσμένοι στην εκπομπή των Γ. Λεκάκη – Α. Μαζαράκη ο τ. καθηγητής Παντείου, Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου (και πρόεδρος της Επιτροπής Ενημέρωσης επί των Εθνικών Θεμάτων) και ο τ. πτέραρχος Γιώργος Τσαλουχίδης, πρόεδρος των Ποντίων Αξιωματικών “Αλ. Υψηλάντης”.
Η εκπομπή μεταδόθηκε από τον “901” τα μεσάνυχτα της 27.4.15, ημέρα εισόδου των ναζί στην Αθήνα


Το άγνωστο Ολοκαύτωμα του Αιγάλεω, στις 29.9.1944:
Ρεπορτάζ, οδοιπορικό. μαρτυρίες επιζησάντων


Από το ΟΧΙ του 1940 στο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Εσπερίδα του ΦΡΟΝΕΙΝ. Μιλούν: Ειρήνη Μαυροπούλου, Γιώργος Λεκάκης, Τζανής Γκούσκος, Αθηνά-Δέσποινα Πόταρη και Θεόδουλος Ιωάννου.
Η εκδήλωση έγινε στον χώρο ελληνικού πολιτισμού ΦΡΟΝΕΙΝ, στο Θησείο, στις 27.10.2015


Γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα. Καλεσμένοι στην εκπομπή του Ν. Νικολόπουλου “Το Μαξίμου ακούει;” ο συγγραφέας Γ. Λεκάκης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενώσεως Θυμάτων Κατοχής, Β. Καρκούλιας, ο οικονομολόγος-συγγραφέας, Τζ. Γκούσκος, ο οικονομολόγος Περ. Δανόπουλος και ο δημοσιογράφος Γ. Ντάσκας. Η εκπομπή μεταδόθηκε από το “Κόντρα Channel” στις 01.00 της 16.11.2015.
Δείτε εδώ την εκπομπή


«Το άγνωστο Ολοκαύτωμα της Καντάνου»: Από τους Γερμανούς ναζί… Μια άγνωστη Ιστορία στους πολλούς. Εξιστόρηση των γεγονότων και της ηρωικής Αντιστάσεως των Ελλήνων της Κρήτης λεπτό προς λεπτό, για να πάψουν οι αμφισβητήσεις από γερμανικής (και ελληνικής) πλευράς… Το Α΄ μέρος του ντοκυμανταίρ του Γιώργου Λεκάκη και των ΦΡΥΚΤΩΡΙΩΝ:

Δείτε το Ντοκιμαντέρ εδώ:
Το άγνωστο Ολοκαύτωμα της Καντάνου: Μαρτυρίες επιζώντων: μέρος 1: Κ. Βαρδαλάκης 
Το άγνωστο Ολοκαύτωμα της Καντάνου: Μαρτυρίες επιζώντων: μέρος 2: H 99χρονη Ευγενία Κοντοκριθάκη-Κοντεκάκη


Η Μάχη της Κρήτης, η Μάχη των Αμάχων. Καλεσμένος στην εκπομπή των Γ. Λεκάκη – Α. Μαζαράκη ο επί τιμή πρόεδρος της Παγκρήτιας Ενώσεως, Κώστας Ξυλούρης. Η εκπομπή μεταδόθηκε από τον “901” στις 24.5.2016.
Ακούστε την εδώ


Το Γερμανικό κατοχικό δάνειο και οι επιπτώσεις του στην Ελληνική οικονομία και το χρέος. Καλεσμένοι στην εκπομπή των Γ. Λεκάκη – Α. Μαζαράκη οι οικονομολόγοι της Επιτροπής Διεκδικήσεως Κατοχικού Δανείου και Κλαπέντων Πολιτιστικών Θησαυρών, Τζαννής Γκούσκος, Περικλής Δανόπουλος, Δημήτρης Κωλέττης. Παρεμβαίνει ο Στ. Τζουμάκας. Η εκπομπή μεταδόθηκε από τον “901” τα μεσάνυχτα της 9.2.2016:
Ακούστε την εδώ


Τζαννέτος Γκούσκος και ο Γιώργος Λεκάκης απαντούν στις ανιστορησιές του Γερμανού Ρίχτερ, πολύ πριν γίνει ανάκληση της “τιμής” του από το Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου…
ΔΕΙΤΕ την εκπομπή “Άρωμα Ελλάδος” που μεταδόθηκε στις 21.4.2016


Μαρτυρία μιας άγνωστης πράξης Αντίστασης των Ελλήνων στο Καλυκοποιείο Μαλτσινιώτη επί Κατοχής, στην Δάφνη, στον Υμηττό. Πώς κατέστρεφαν τους κινητήρες των γερμανικών αεροπλάνων, που προορίζονταν για τον Ρόμελ στην Αφρική… Και ποια η τύχη τους…
Δείτε το ρεπορτάζ του Γιώργου Λεκάκη


Το γερμανικό κατοχικό δάνειο και η σχετική Διακομματική Επιτροπή της Βουλής! Καλεσμένοι στην εκπομπή του Α. Μαζαράκη οι οικονομολόγοι Τζαννής Γκούσκος και Περικλής Δανόπουλος (μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης Κατοχικού Δανείου και Κλαπέντων Πολιτιστικών Θησαυρών) και ο βουλευτής Γιώργος Τσόγκας, της αρμόδιας Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής. Παρεμβαίνει τηλεφωνικά ο Γιώργος Λεκάκης.
Η εκπομπή μεταδόθηκε από τον “901” στις 1.6.2016


Γ. Λεκάκης: Διεθνής και διαχρονικός απατεώνας η Γερμανία!
Συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή “Μαρτυρίες” του ART TV, στις 29.6.2016


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.